BIODIFUL Leadership Forum Logomossa 20.4.2023

Lukuaika

Logomo, Turku // 20. huhtikuuta 2023
leadership forum mainoskuva.

Tervetuloa ensimmäiseen BIODIFUL Leadership Forumiin

BIODIFUL Leadership Forum järjestetään kerran vuodessa, ja tänä keväänä ensimmäisen kerran! Kokoonnumme Turun Logomoon 20.4.2023 klo 12–16 kuulemaan johtajuuden ja luonnon monimuotoisuuden yhteydestä, verkostoitumaan, ja miettimään yhteisiä vaikutusmahdollisuuksiamme.

Tilaisuuden puhujina ovat Europarlamentin jäsen Ville Niinistö; ympäristövaikuttaja, luonnonsuojelija ja yrittäjä Saara Kankaanrinta; biodiversiteettiyksikön ja BIODIFUL-hankkeen johtaja Ilari Sääksjärvi ja johtamisen ja organisoinnin professori sekä BIODIFUL-hankkeen varajohtaja Satu Teerikangas.

Lisäksi tutkijoidemme vetämissä työpajoissa osallistujat pääsevät keskustelemaan ja pohtimaan esimerkiksi biodiversiteettivaikutusten mittaamisesta, luonnon monimuotoisuutta kunnioittavasta alihankinnasta ja vastuullisesta kuluttamisesta.  

Ohjelma:

12.00 The Fragile Web of Life
Professori Ilari Sääksjärvi, BIODIFUL-hankkeen johtaja, Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö

12.30 Walking the talk – insights from Qvidja
Saara Kankaanrinta, BSAG -säätiön ja Carbon Action -alustan puheenjohtaja. Perustaja Baltic Sea Action Group (BSAG)-säätiössä, Soilfood Oy:ssä ja Q Power Oy:ssä.

13.00 Kahvitauko + posterinäyttely

13.30 Workshops

15.00 EU biodiversity regulation on six decades – what needs to change?
Ville Niinistö, Europarlamentaarikko, europarlamentin ympäristövaliokunnassa sekä teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnassa. 

15.30 Towards biodiversity respectful leadership
Professori Satu Teerikangas, BIODIFUL-hankkeen varajohtaja, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu

Työpajat:

  • Measuring biodiversity impacts 

  • Biodiversity and global supply chains 

  • Sustainability 3.0: nature positive business models 

  • Meaningful work and life 

  • Biodiversity respectful consumption 

  • Food, food systems and biodiversity 

Laita päivä jo kalenteriin ja suuntaa keväiseen Turkuun! 

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille luonnon monimuotoisuutta kunnioittavasta johtajuudesta kiinnostuneille: yritysjohdolle, yhteiskunnallisille päättäjille, sekä yksilöille, jotka haluavat olla johtamassa omia verkostojaan luontorikkaampaan tulevaisuuteen. Tervetuloa verkostoitumaan ja synnyttämään luonnon monimuotoisuutta aikaansaavia ketjureaktioita!

Ilmoittaudu tapahtumaan 13.4. mennessä!

Puhujat

Ville Niinistö

Europarlamentaarikko Ville Niinistö työskentelee Europarlamentin ympäristövaliokunnassa sekä teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnassa. Niinistö oli Suomen ympäristöministeri 2011-2014 sekä toimi kansanedustajana ja Vihreiden puheenjohtajana. Niinistö on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri Turun yliopistosta. Vastapainona työlle Brysselissä Niinistö viettää aikaa Turun seudulla saaristoluonnossa.

Saara Kankaanrinta

Saara Kankaanrinta on suomalainen ympäristövaikuttaja, luonnonsuojelija ja yrittäjä. Hän ollut peustamassa Itämeren tilaa edistävää Elävä itämeri-säätiötä sekä yrityksiä Soilfood Ltd ja Q Power Ltd. Saara Kankaanrinta vaikuttaa myös Paraisissa sijaitsevalla Qvidjan tilalla. Qvidjan tilalla etsitään keinoja, miten ruokaa ja energiaa voidaan tuottaa päästöjä kerää­västi ja hiiltä sito­vasti ja samalla ravin­teita kier­rättäen. 

Nainen valkoisella taustalla.

Ilari Sääksjärvi

Professori Ilari Sääksjärvi toimii Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön johtajana ja Suomen Luontopaneelin varapuheenjohtajana. Lisäksi Ilari Sääksjärvi on BIODIFUL-tutkimuskonsortion johtaja. Hän tutkii luonnon monimuotoisuutta ja on ansioitunut heikosti tunnettujen trooppisten hyönteisten monimuotoisuuden tutkimuksessa. Tutkimuksillaan ja kannanotoillaan Sääksjärvi on havainnollistanut, kuinka moninaisin tavoin luontokato on yhteydessä yhteiskunnan ja ympäristön tasapainoon.

Satu Teerikangas

Satu Teerikangas toimii Johtamisen ja organisoinnin professorina Turun kauppakorkeakoululla. Hänen tutkimuksensa liittyy strategisten muutosten johtamiseen. Teerikangas toimii dosenttina University College London:ssa, jossa hän työskenteli apulaisprofessorina 2010-2015. Tällä hetkellä Teerikangas toimii Luonnon monimuotoisuutta kunnioittava BIODIFUL-tutkimuskonsortion varajohtajana. Hän vastaa myös Turun kauppakorkeakoulun osalta luonnon monimuotoisuutta ja liiketoimintaa yhdistävästä monitieteisestä BIODIFORM-konsortiosta. Samalla hän vastaa Kiertotalouden katalyytit (CICAT2025)-konsortion toimijuus ja ekosysteemit-työpaketista.

Nainen vihreässä ympäristössä

Sinua saattaa kiinnostaa myös: