BIODIFUL Round Table 20.1. tallenne katsottavissa

Lukuaika

BIODIFUL Round Table on keskustelusarjan, jossa luonnon monimuotoisuutta luodataan pintaa syvemmältä. Yhdessä Ernst&Youngin kanssa kutsumme saman pöydän ääreen tutkijoita, yritysten asiantuntijoita ja yhteiskunnallisia päätöksentekijöitä pohtimaan luontoa ja sen katoa monista näkökulmista.

Katso ensimmäisen BIODIFUL Round Tablen tallenne

Ensimmäisessä keskustelussa syvennyttiin siihen, mitä biodiversiteetti käytännössä tarkoittaa erilaisten yritysten arjessa ja poliittisena keskustelunaiheena. Tutkijat käsittävät luontokadon omalla tavallaan, mutta miten vähittäiskauppa, rakentaminen, elintarvikkeet tai EU liittyvät luonnon monimuotoisuuteen?

TERVETULOA PYÖREÄN PÖYDÄN ÄÄREEN!


Lue lisää keskustelijoista:

Keskustelijat 20.1.2023

kuva Satu Kuoppamäestä. Toimii S-ryhmän vastuullisuuspäällikkönä

Satu Kuoppamäki, vastuullisuuspäällikkö, S-ryhmä

Satu Kuoppamäki on S-ryhmän vastuullisuuspäällikkö, jolla on kattava osaaminen vastuullisuuden eri osa-alueilta. S-ryhmässä Satun päävastuualueet ovat luonnon monimuotoisuus ja kestävän kuluttamisen edistäminen. Aiemmin Satu on työskennellyt OP Ryhmässä ja Keskossa.


Kuva Terhi Rauhamäestä, sininen paita yllään, hymyilevät kasvot

Terhi Rauhamäki, ympäristöpäällikkö, Rudus

Terhi Rauhamäki on työskennellyt Rudus Oy:n laatu- ja ympäristöpäällikkönä vuodesta 2018 lähtien. Hänellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus ympäristöalan erilaisista  viranomais-, konsultointi ja liike-elämän tehtävistä. Rudus Oy on johtava kivipohjaisia rakennusmateriaaleja valmistava yhtiö, joka käynnisti oman LUMO-ohjelmansa jo vuonna 2012. Kymmenessä vuodessa Rudus LUMO-ohjelmasta on kehittynyt todellinen toimintamalli, jolla on laaja asiantuntijaverkosto, koulutettu henkilöstö, kartoitetut mahdollisuudet sekä määritellyt tavoitteet. Tänä päivänä Ruduksella on kymmeniä alueita eri puolilla Suomea, joilla tehdään merkittäviä Rudus LUMO-ohjelman mukaisia toimenpiteitä. Rudus on kääntänyt kiviainestuotannon ympäristövaikutukset kompastuskivistä voimavaraksi.


Lea Rankinen, vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Paulig 

Lea is a Director of Sustainability and Public affairs at Paulig Group, the family- owned international food and beverage company. Previously she worked as a Senior Vice President of Sustainability at the consumer co-operative S-group. Lea has over 20 years diverse experience in business planning both on strategic and operative levels in the area of responsible business management and sustainable development in multiple sectors including retail, hospitality, fuel and service stations and logistics. 


Nathalie Clement, vastuullisuuspalveluiden johtaja, Ernst&Young

Associate Partner Nathalie Clément toimii EY:n vastuullisuuspalveluiden johtajana. Hän on uransa aikana auttanut yrityksiä rakentamaan kestävästä kehityksestä uutta liiketoimintaa mm. ilmaston, kiertotalouden, luonnon monimuotoisuuden ja sosiaalisen vastuun kautta. Nathaliella on pitkä kokemus asiakkaiden konsultoinnista globaalissa ympäristöissä. Hänellä on kokemusta pörssiyhtiöistä vastuullisuusjohtajana ja hallituksen jäsenenä, ja hän on toiminut myös yrittäjänä.  


Ilari Sääksjärvi, professori, biodiversiteettiyksikön johtaja, Turun yliopisto

Professori Ilari Sääksjärvi toimii Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön johtajana ja Suomen Luontopaneelin varapuheenjohtajana. Lisäksi Ilari Sääksjärvi on BIODIFUL-hankkeen johtaja. Hän tutkii luonnon monimuotoisuutta ja on ansioitunut heikosti tunnettujen trooppisten hyönteisten monimuotoisuuden tutkimuksessa. Tutkimuksillaan ja kannanotoillaan Sääksjärvi on havainnollistanut, kuinka moninaisin tavoin luontokato on yhteydessä yhteiskunnan ja ympäristön tasapainoon.


professori Satu Teerikangas

Satu Teerikangas, professori, johtaminen ja organisointi, Turun yliopisto

Satu Teerikangas toimii Johtamisen ja organisoinnin professorina Turun kauppakorkeakoululla. Hänen tutkimuksensa liittyy strategisten muutosten johtamiseen. Teerikangas toimii dosenttina University College London:ssa, jossa hän työskenteli apulaisprofessorina 2010-2015. Tällä hetkellä Teerikangas toimii Luonnon monimuotoisuutta kunnioittava BIODIFUL-tutkimuskonsortion varajohtajana. Hän vastaa myös Turun kauppakorkeakoulun osalta luonnon monimuotoisuutta ja liiketoimintaa yhdistävästä monitieteisestä BIODIFORM-konsortiosta. Samalla hän vastaa Kiertotalouden katalyytit (CICAT2025)-konsortion toimijuus ja ekosysteemit-työpaketista.

Fasilitointi: Milla Unkila, BIODIFUL-hankkeen vuorovaikutusvastaava

Ilmoittaudu mukaan nyt – tai viimeistään 19.1.! Lähetämme linkin online-tapahtumaan tapahtumapäivänä.

BIODIFUL ja EY logot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: