Ilari Sääksjärvelle on myönnetty Alfred Kordelinin säätiön palkinto

Lukuaika

henkilö kurkistaa kasvin takaa.

 

Professori Ilari Sääksjärvi

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt 50 000 euron arvoisen palkinnon BIODIFUL-hankkeen johtajalle ja biodiversiteettitutkimuksen professorille, Ilari Sääksjärvelle.

Palkinto jaetaan vuosittain Suomessa tulevaisuudentekijöille, jotka toiminnallaan tieteen, kulttuurin sekä kansalaisyhteiskunnan alueilla ovat luoneet edellytyksiä vahvempaan, monimuotoisempaan ja kestävämpään yhteiskuntaan ja sitä kautta parempaan tulevaisuuteen. Tänä vuonna palkinto myönnettiin kolmelle henkilölle. Ilari Sääksjärven lisäksi palkinnon saivat kapellimestari Dalia Stasevska ja vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme.

Alfred Kordelinin palkinnot 2022: Ilari Sääksjärvi

Ilari Sääksjärvi on tehnyt merkittävän uran luonnon monimuotoisuuden tutkimuksen parissa. Hän on ansioitunut erityisesti heikosti tunnettujen trooppisten hyönteisten monimuotoisuuden tutkimuksessa. Tutkimuksillaan ja kannanotoillaan Sääksjärvi on havainnollistanut, kuinka moninaisin tavoin luontokato on yhteydessä yhteiskunnan ja ympäristön tasapainoon.  Palkintotoimikunta kiittää Sääksjärveä hänen ansioistaan tieteentekijänä, opettajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Suuret onnittelut palkinnon johdosta Ilarille!

Sinua saattaa kiinnostaa myös: