Kohti kestävää eteläpohjalaista ruokajärjestelmää

Lukuaika

Tervetuloa Seinäjoelle pe 19.4. klo 12-16 seminaariin, jossa pohditaan eri näkökulmista ruokajärjestelmän tarvitsemaa kestävyysmuutosta.

Miksi muutosta tarvitaan, miten biodiversiteetti huomioidaan kotieläintuotannossa, mitä luontojalanjälki-laskenta kertoo suomalaisista raaka-aineista ja miten kuluttajat suhtautuvat vaatimuksiin kestävämmistä
valinnoista? Minkälaisia tuloksia syntyy hiiliviljelyllä?

Paikka: Frami B, auditorio (Kampusranta 9B)

lehmiä pellolla.

OHJELMA

12.15-12.45 Kuinka Suomeen luodaan uusi kestävä ruokajärjestelmä?

Liisa Pietola, Sitra

12.45-13.15 Kotieläintuotanto ja biodiversiteetti

Teija Paavola, Atria

13.15-13.45 Hiiliviljelyllä kasvukuntoa ja tulosta

Veli-Pekka Aila, hiiliviljelijä

KAHVITAUKO

14.15-14.45 Mitä luontojalanjälkilaskenta kertoo?

Jasmine Savallampi, LUT

14.45-15.15 Kuluttajat ja kestävät valinnat

Harri Luomala, Vaasan yliopisto

Päätössanat



Tapahtuman järjestää LUKAKER-hanke (Luontokadon ehkäisy kestävällä ruokatuotannolla). Tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta biodiful.fi/lukaker

Lisätiedot: Projektitutkija Anne Rintamäki
050 583 4444, anne.rintamaki@utu.fi

Sinua saattaa kiinnostaa myös: