
BIODIFUL-blogi
Yhdistämme uudella tavalla luonnon- ja ihmistieteet ja edistämme muutosta kohti luonnon monimuotoisuutta kunnioittavaa johtajuutta. Tuotamme ymmärrystä ja tietoa, kuinka jokainen voi kuluttajana, kansalaisena ja työntekijänä kunnioittaa luontoa ja edistää kestävyysmuutosta. Lue näkemyksestämme ja tule mukaan elämää suojelevaan ketjuun!
Avainsanat
ISEE-Degrowth 2025 conference highlights & #ISEEbyLand
That’s a wrap! Hanna Oksanen and Lumi Aalto-Setälä from the BIODIFUL consortium completed their journey by ferry and train from Turku, Finland to Oslo, Norway to attend the ISEE-Degrowth...
Biodiful Leadership Forum nosti luonnon monimuotoisuuden johtamisen ytimeen
Biodiful Leadership Forum kokosi 22.5.2025 yhteen alan asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä keskustelemaan luonnon monimuotoisuutta kunnioittavasta johtajuudesta eri näkövinkkeleistä. Foorumissa kuultiin koko joukko kiinnostavia esityksiä uusimmista tutkimustuloksista sekä jaettiin näkemyksiä...
Biodiversiteetti lautasella – Kohtaamisia ja keskusteluja kestävästä ruoasta ja vastuullisista valinnoista
Perjantaina 9.5.2025 Turussa, Seinäjoella ja etäyhteydellä järjestetty Biodiversiteetti lautasella – Kestävä ruoka, vastuulliset valinnat -seminaari kokosi ruokaketjun ammattilaiset kohtaamaan ja keskustelemaan luonnon monimuotoisuuden ja ruokavalintojen yhteydestä. Seminaarissa puhumassa olivat...
Kestävät ja ympäristön monimuotoisuutta tukevat ateriat -työpaja
Maaliskuun 18. päivänä Lukaker- ja Nessling-hankkeet järjestivät yhteistoiminnallisen työpajan, jossa ravintola-alan ammattilaiset ja elintarviketuottajat pääsivät kokoontumaan neljän luonnon monimuotoisuutta tukevan aterian ääreen. Työpajassa pyrittiin kehittämään luonnon monimuotoisuutta tukevia aterioita...
Kohti kestävämpää ruokajärjestelmää kohtuuden kautta
Luontokadon ehkäiseminen on yksi keskeisimmistä kestävyyshaasteista ruokajärjestelmässämme. Ilman toimivaa luontoa ei ole toimivaa ruoan tuotantoa. Monimuotoinen luonto on perusedellytys koko ruokajärjestelmälle, mutta yksittäiselle ruoka-alan toimijalle luontokadon ehkäiseminen saattaa tuntua...
Ruokakampanja viikolla 15 ja 16
Valitse luontoa säästävä ruoka Tee vastuullinen päätös ja valitse kestävämpi vaihtoehto. Vastuullisemman ruoan kampanjaa vietetään viikoilla 15 ja 16 neljässä Juveneksen ravintolassa: Tampereen Arvossa ja YO Ravintolassa, Turun Blockissa ja...
Collapsology
In my last blog I wrote about a book that introduced me to the concept of collapsology. While the label is novel, the phenomenon it describes had already been lurking somewhere...
Kestämättömästä ylikulutuksesta kohtuullisuuteen
Ylikulutukseen puuttuminen on vaikeaa, sillä kuluttaminen ymmärretään osaksi yksilönvapauksia. Hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden turvaamiseksi kulutusta on kuitenkin välttämätöntä kohtuullistaa. Suomalaiset tarvitsisivat neljän maapallon luonnonvarat Tämän hetken suurimmat ympäristöongelmat, ilmastonmuutos ja...
Ympäristöahdistuksen ja luontosuhteen yhteys: Muutosvoima ja ympäristötoimijuuden edistäjä ekologisessa kriisissä
Tässä blogikirjoituksessa pohditaan ekologisen kriisin synnyttämän ympäristöahdistuksen ja luontosuhteen yhteyttä sekä niiden vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin ja kykyyn elää hyvää elämää. Vaikka ympäristöahdistus ilmenee usein lamauttavana tunteena tai kokemuksena, se...
Are we already living the end times?
Reflections on Jem Bendell: Breaking Together A few years ago, I came across an article that had become widely known despite never having been published in an academic journal. The...
Muutosta kaivataan – vaan minkälaista?
Olemme epäonnistuneet ympäristökriisin pysäyttämisessä. Vastikään ilmestynyt kansainvälisen luontopaneelin (IPBES) raportti viestittää, että peruuttamattomien romahdusten riski on hälyttävän korkea. Yhteiskuntamme muuttuminen kestävämmäksi tapahtuu liian hitaasti. On aika tarttua muutoksen ohjiin,...
“Kuolleella planeetalla ei tehdä bisnestä” Miten suomalaiset ruokayritykset hallinnoivat ja raportoivat luontovaikutuksiaan?
Kuolleella planeetalle ei tehdä bisnestä. Näin totesi eräs haastatelluista keskustellessamme yrityksen motiiveista luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Gradututkielmani suomalaisten ruokayritysten biodiversiteettiraportoinnista paljastaa raportoinnin vähyyden, mutta tuo myös esiin yritysten halun kehittää...