Uusi kausi, uudet (ja vanhat) kujeet!

Lukuaika

BIODIFUL lähtee kesälomille erinomaisin mielin: rahoittajamme Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) vahvisti tekemämme hyvän työn ja myönsi meille jatkoaikaa! Sen lisäksi, että saamme jatkaa hankettamme alkuperäisen suunnitelman mukaan vuoteen 2027, STN myönsi meille myös 500 000€ lisärahoituksen uusiin kujeisiin. 

Mitäs me sitten rahoilla teemme? Ensinnäkin jatkamme tutkimussuunnitelman mukaan luonnon monimuotoisuutta kunnioittavan johtajuuden tutkimista. Tavoitteenamme on paitsi ymmärtää minkälaista se voisi olla yksilöiden, yritysten tai yhteiskunnallisen päätöksenteon näkökulmista, myös tarjota ratkaisuita siihen, miten yhä useampi meistä voisi osoittaa sitä omassa työ- ja arkiroolissaan. Tätä tutkimusta teemme niin monitieteisissä tutkijayhdistelmissä, yritysten kera kuin jatkossa myös yhteistyössä kuntien kanssa.

Vaikka tutkimus on tuhdisti toimintamme ytimessä, me BIODIFULissa uskomme vahvasti, että meidän tutkijoiden tulee pyrkiä myös siihen, että luotu tieto löytää tiensä sen käyttäjille. Jatkamme siis paitsi uutiskirjeiden ja blogien kirjoittelua, myös monenlaisten tilaisuuksien tuottamista. 

Mitä tapahtuu syksyllä 2024?

Avaamme syyskauden uudella kansainvälisellä toimintakonseptilla: Biodiversity Respectful Leadership Summer School on liike-elämän asiantuntijoille suunnattu englanninkielinen kesäkoulu, jossa mietimme yritysten ja luonnon monimuotoisuuden suhdetta monesta näkökulmasta. Verkkoluentoja on kuusi, joka tiistai ja torstai kolmen viikon ajan, ja ensimmäinen pidetään 27.8. Konsepti jatkaa jo ensimmäisellä rahoituskaudella aloittamaamme yritysten biodiversiteettikoulutusta. Ensimmäisellä kaudella toteutimme esimerkiksi kaksi johtajuusfoorumia Suomessa sekä pohjoismaisille yritysjohtajille suunnatun biodiversiteettikoulutuksen Tanskassa. Tämän lisäksi osallistuimme muun muassa kahtena vuonna Keskuskauppakamarin järjestämän Suuren yritysvastuupäivän ohjelmaan. 

Kesäkoulu järjestetään yhteistyössä Academy of Business in Society -järjestön kanssa, jonka kanssa tuotamme syksyllä myös toisen mielenkiintoisen tapahtuman, järjestön vuotuisen pääkonferenssin. ABIS Annual Colloquium järjestetään Turussa 23.-24.10. ja se kokoaa yhteen kansainvälisiä tutkijoita ja yritysten edustajia pohtimaan yritysten biodiversiteettisiirtymää. 

Kansainvälisten tapahtumien lisäksi olemme myös paikallisia. Jatkamme keväällä Logomossa aloittamaamme Vihreä Kalja -keskustelutilaisuussarjaa, mutta uudella käänteellä: tarkoituksemme on luoda siitä verkostoitumistila kaikille vastuullisuuden ja kestävyyden parissa Turun seudulla työskenteleville. Olemme nimittäin havainneet, että moni tekee hyvää työtä aivan yksin – haluamme mahdollistaa ajatusten, kokemusten ja haasteidenkin vaihdon, tukea kestävyysalan ammattilaisten yhteisöllisyyttä ja ideoiden jakamista. 

Ensi syksynä tuomme myös suositun BIODIFUL Round Table -keskustelun verkosta kohtaamiseksi. Olemme yhteistyössä EY:n kanssa järjestäneet jo kuusi online-keskustelua, joten nyt on aika avata keskustelut myös paikalla olevalle yleisölle. Tervetuloa Helsinkiin 19.11.!

Lisäksi järjestämme kolme suppeampaa tutkimuksellista keskustelutilaisuutta. Meillä on meneillään gradututkimus tutkimuksen ja käytännön välisestä aukosta ympäristöjohtamisessa: mikä estää tutkimustiedon siirtymisen käytäntöön, ja miten esteitä voisi ylittää? Selvitämme tätä ryhmäkeskusteluiden avulla, eli tuomme yhteen niin tutkijoita kuin käytännön ammattilaisiakin pohtimaan asiaa. Jos haluat lisätietoja ja osallistua tutkimukselliseen keskusteluun, laita viestiä!

Kevät 2025 ja tulevaisuus

Kevään päätilaisuutemme on tuttuun tapaan BIODIFUL Leadership Forum ja järjestämme sen luonnon monimuotoisuuden päivänä 22.5.2025 Turun Logomossa. Tilaisuus on tällä kertaa englanninkielinen ja kaikki sen puheenvuorot myös striimataan. Kohtaamisia, kaffitteluja ja keskustelua ei kuitenkaan pysty striimaamaan, joten jos Turussa päin liikut, tervetuloa viettämään kanssamme mukavaa ja inspiroivaa iltapäivää!

Ensi keväänä alamme myös toteuttaa puhteita, jotka ovat mahdollisia lisärahoituksemme turvin. Tavoitteenamme on aikaansaada biodiversiteettibarometri, joka tarkastelee joka toinen vuosi kuluttajien, yritysten ja yhteiskunnallisten päätöksentekijöiden asennetta ja suhdetta luonnon monimuotoisuuteen. Toivoaksemme pääsemme julkaisemaan ensimmäisen barometrin syksyllä 2025. 

Toinen uusi avauksemme liittyy johtajuuskoulutukseen. Tavoitteemme on luoda uudenlainen koulutusohjelmakonsepti biodiversiteetistä kiinnostuneille yritysammattilaisille. Suunnittelemme monistettavaa, työn ohella suoritettavaa koulutusohjelmaa, josta valmistuneet (ja sertifioidut) osaajat pystyvät soveltamaan luonnon monimuotoisuutta kunnioittavaa johtajuutta monenlaisissa yrityksissä, monissa eri tehtävissä. 

Yhdessä STN BIOD-ohjelman sisarhankkeidemme BOOSTin ja BIWEn kanssa kokoamme yhteen tekoja, joita kuka tahansa voi eri arkirooleissaan tehdä luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Tästä kuulet vielä paljon lisää!

Mutta ensin – kesä ja loma 2024

Me BIODIFULissa uskomme, että parhaat ajatukset syntyvät hyvinvoinnista. Loma ja lepo ovat ensiarvoisen tärkeitä. Lähetämme kaikki tutkijamme ansaitulle kesälomalle, ja toivomme sinunkin löytävän oman tapasi rentoutua ja nauttia kauniista suomalaisesta luonnosta!

Nähdään syksyllä!

Sinua saattaa kiinnostaa myös: